We houden van DIY - do it yourself

Geschreven door MarktplaatsHelper op 08-02-2017.


We houden van recycling, steeds meer en meer. Want wat is er leuker dan oude gebruiksvoorwerpen een nieuwe bestemming te geven als woonaccesoire of meubel in jouw huis? Het is origineel, niemand heeft jouw exemplaar, het voorkomt verspilling (en is dus goed voor ons milieu) en het is ook nog eens eenvoudig zelf te maken. Lees verder

 


Een oud krat wordt met enkele zelfgemaakte kussens een heerlijke plek om je even terug te trekken. Oude pallets vormen met een paar wielen eronder een verrijdbare bank. De salontafel is gemaakt van een oude haspel.

 


Je kunt de oude kratten of pallets onbewerkt laten - het hout is vaak prachtig doorleefd - of je geeft het een hippe kleur. Het oude hout zuigt wel veel verf op, dus zorg eerst voor een goede laag grondverf. De afwerking blijft stoer en ruw, ook na het verven.
Oude kratten kun je aan elkaar monteren met schroeven. Zorg voor een stabiele constructie, zeker als je de kratten zwaar gaat belasten met bijvoorbeeld jouw wijnvoorraad of boeken.

 


Oude koffers, dienbladen, kannen en zinken teilen verander je in een handomdraai in unieke woonaccessoires en meubels. Geef je de koffers allemaal dezelfde kleur en stapel je deze op elkaar, dan heb je ineens een bijzettafel. Aan zinken teilen kun je een elektriciteitssnoer monteren en je hebt een serie hanglampen.
Oude kasten en tafels hebben vaak al voldoende aan een nieuwe verflaag, waarbij deze niet perfect hoeft te worden aangebracht. Het mag die oude verweerde look behouden. Oude bouwmaterialen zoals staldeuren of jaren '30 bieden je oneindig veel mogelijkheden - van een headbord achter jouw bed tot hangende schuifdeuren tussen de gang en de woonkamer.

Wil je nog meer ideeen op doen? Dit kan op ons Pinterest bord 'We houden van zelfmaken'. En in onze winkels verkopen wij leuke, oude gebruiksvoorwerpen en meubels die jij eenvoudig thuis kunt omtoveren in dat ene unieke DIY meubel.
 

 

Meer blogs