We houden van... Landelijk wonen

Geschreven door MarktplaatsHelper op 18-01-2017.

Soms heeft ons moderne leven een goed tegenwicht nodig. Spanningen en stress verdwijnen als je voor een landelijk, eenvoudig interieur kiest. Rust na een drukke werkdag. Het nieuwe, landelijke wonen is allang niet oubollig meer - maar eerder warm, comfortabel en elegant. De woonstijl is puur, zonder frutsels en prettig om in te leven. En hiervoor hoef je niet meer op het platteland te leven; landelijk wonen is namelijk meer dan een woonstijl, het is een manier van leven. Lees verder

 

Om dat goede gevoel van 'back to basic' te krijgen, hoef je echt niet terug te gaan naar het koken op houtvuur of de handwas in een tobbe boenen. Door te kiezen voor meubels en woonaccessoires die gemaakt zijn van eerlijke, natuurlijke materialen krijg je een gevoel van comfort. Oude meubels worden in de loop van de tijd alleen maar mooier. Duurzaamheid en eenvoud in jouw inrichting geven rust, ook in moderne woningen.

 

Kies voor een opgeruimde, frisse uitstraling en laat tierelantijntjes achterwege. Gebruik de kleuren uit de natuur, en denk daarbij aan een koud winterlandschap, een mossig bos of het boerenland met de wilde bloemen in de berm. Houten planken, fris gewassen katoen, een kokosmaat of rieten manden geven het gevoel van geborgenheid en warmte. Mooi aardewerk en helder kristallen glazen vormen prachtige accessoires waar je nooit genoeg van krijgt.

 

Zoek je inspiratie? Dit haal je uit het verleden. Zoek bijvoorbeeld naar die oude, leren fauteuil met z'n barsten die de tijd heeft weten te doorstaan. Of het oude, eikenhouten blad van een werkbank die ergens verlaten stond te wachten op een nieuwe kans. Bij MarktplaatsHelper beleven we het verleden op iedere moment dat er een uniek meubel bij ons binnen wordt gebracht. En wij worden happy als dit meubel een nieuw leven krijgt bij een van onze klanten thuis.

Wil je meer lezen over landelijk wonen? De woonboeken 'Nieuw landelijk' van Katrin Cargill en 'Puur landelijk' van Enrica Stabile staan boordevol foto's en tips voor een prachtig landelijk interieur.

 

Meer blogs