Design meubels: echt of nep?

Geschreven door MarktplaatsHelper op 31-01-2016.

We krijgen regelmatig design meubels van verkopers aangeboden in onze winkels. Er zijn altijd twee uitdagingen voor ons. Ten eerste moeten wij alle design meubels direct zelf herkennen. Als een klant binnen komt en vertelt dat zij een Corbusier bank wil verkopen, dan moeten wij niet antwoorden dat een leren bank nog maar €100 oplevert. Nee, zo’n design klassieker houdt zijn waarde.

De andere uitdaging voor ons is om te onderzoeken of het daadwerkelijk om het originele ontwerp gaat of om een goedkope rip-off. Als het een replica betreft, dan moet deze geproduceerd zijn door de fabrikant die de licentie hiervoor heeft. Alle andere fabrikanten zijn copy cats en mogen deze meubels niet maken. Lees verder

 

Om vast te stellen wat we binnen krijgen, gaan wij op zoek naar de kenmerken van ieder meubels. We zoeken naar serienummers, stickers, stempels en overige stijl items. Dit kost tijd, maar als het dan het origineel is dat wij in handen hebben, dan was het de speurtocht meer dan waard – een Charles Eames mag bij ons wekenlang de etalage sieren!

Herken jij de echte en nep meubels in de foto’s hieronder?

 

Uitslag:
– De beide Charles Eames stoelen op de 1e foto zijn echt
– Het plexiglas kuipstoeltje van Kartell is echt
– De witte Marcel Breuer stoel is nep
– De met riet beklede Marcel Breuer stoel is echt
– De Rietveld stoel met rood en blauw is nep
– De Castelli bureaustoel is echt

Hieronder geven we een voorbeeld van de kenmerken waar wij op zoek naar gaan als we een item binnen krijgen.

 

 

Meer blogs