Hip wonen met antiek

Geschreven door MarktplaatsHelper op 14-06-2017.

Als we denken aan het interieur van 100 jaar geleden, dan voelt dit zwaar, stoffig en bedompt aan. Dikke gordijnen, zware tapijten, gestoffeerde stoelen en meubels van donker hout. Dit willen we niet meer, maar gelukkig kan het ook anders. Wonen met antiek is namelijk eigen en uniek, en zeker niet meer zwaar te noemen. Lees meer
 


De inrichting van jouw huis is persoonlijk; het vertelt iets over wie jij bent en waar jij van houdt. Een huis met tweedehands meubels heeft een tijdloze uitstraling. Zelfs enkele kleine items uit vervlogen tijden die jij zelf hebt uitgekozen vanwege hun charme kunnen al een groot verschil maken.

Houd je juist van die Billy kast van Ikea, omdat ie zo lekker praktisch is met al zijn open vakken? Dan is daar natuurlijk niets mis mee. Maar als is je teveel van dit soort vergelijkbare meubels bij elkaar zet, dan loop je het risico dat jouw huis op een Ikea showroom gaat lijken. Plaats je daarentegen een antieke, eikenhouten kast met een prachtig warm patina van ouderdom tegen een witte muur in huis, dan straalt deze kast en speelt algauw de hoofdrol in het interieur.

 


Combineer nieuwe – vaak nog zielloze – meubels met antieke items die jij juist kiest vanwege de mankementen die ze vertonen. Meubels met slijtage van vroeger gebruik en oude liefde, die al een leven achter zich hebben en gekoesterd zijn. Er zijn zoveel unieke, charmante meubels te vinden die vroeger door iemand met aandacht en groot vakmanschap zijn gemaakt en het verdienen om gered te worden. Zo’n item in jouw huis zal er altijd uitspringen.

 

 

Een antiek meubelstuk hoeft niet veel geld te kosten, zolang jij de barsten, butsen en beschadigingen maar ziet als een deel van de charme. Bij MarktplaatsHelper is de keuze van antieke meubels die schreeuwen om recycling en een plekje in onze huizen groot. Kom bij ons schat zoeken en creëer zo jouw eigen persoonlijke stijl!

 

Meer blogs